Mihin tilanteisiin vedensuodatin sopii?

2 minuutit Julkaistu:


Riippumatta siitä, onko keittiössäsi erillinen vedensuodatusjärjestelmä vai ei, on veden suodattamisella suuri merkitys arjessamme. Suodattimia kun käytetään vesilaitoksissa varmistamaan veden puhtaus, ennen kuin se päästetään takaisin vesijohtojärjestelmään. Joissakin tapauksissa vesi ei kuitenkaan tule hanasta suodatuksesta huolimatta kovin puhtaana, joten erillinen suodatin kotitalouteen voi olla hyvä idea.

Jos etsit suodatinta keittiöösi, on sinulla useita mahdollisuuksia. Voit käyttää putkistoon asennettavaa kiinteää järjestelmää tai käyttää hiilen avulla toimivaa suodatinta, joka auttaa irtonaisen orgaanisen materiaalin poistamiseen. Yksinkertaisin menetelmä on vesikannu, jonka kannessa on vedensuodatin. Se suodattaa veden lasiin kaadettaessa. Markkinoilla on myös erilaisia hanoihin kiinnitettäviä suodattimia, jotka asennetaan joko suoraan hanan alle tai sen sivuun. Laadukkaimmat suodattimet saa laitettua päälle ja pois päältä aina halutessaan, jolloin suodatin ei kulu esimerkiksi tiskatessa tai käsiä pestessä.

Menetelmät veden suodattamiseksi

Veden suodattamiseen voidaan käyttää useita menetelmiä. Hiilen avulla toimiva vedensuodatin, kuten edellä todettiin, pystyy poistamaan vedessä leijuvat orgaaniset rakenteet, kuten torjunta-aineet tai lääkkeiden jäämät. Se ei kuitenkaan kykene suodattamaan ionisia aineita. Jos tällainen ominaisuus halutaan, tarvitaan siihen hieman erilainen suodatinmekanismi. Tällainen suodatin pystyy poistamaan vedestä mineraaleja, suolaa ja kalkkia. Toinen menettelytapa on käänteisosmoosi. Sen avulla vesi kulkee puoliläpäisevän kalvon läpi, jolloin suuri osa kaikista ionisoiduista ja isommista molekyyleistä poistuu vedestä. Jotkin suodattimet yhdistävät erilaisia mekanismeja.

Siirrettävät vedensuodatinjärjestelmät

Joillakin alueilla vesijohtovesi ei ole juomakelpoista, kuten suuressa osassa Eurooppaa. Vedessä voi olla bakteereita tai eliöitä, jotka vaarantavat ihmisen terveyden. Jos matkustat tällaiseen kohteeseen, voit käyttää universaalia suodatinta, jonka voi kiinnittää lähestulkoon jokaiseen hanaan. Tai voit käyttää laitteita, jotka toimivat kannettavien pumppujen tavoin ja jotka käyttävät keraamisia tai hiilisuodattimia veden puhdistamiseen. Nämä pumput voivat suodattaa monia bakteereita, mutta virukset on hankalampi saada pois vedestä.

Vedensuodattimet ja niiden käyttö

Vedensuodattimen käyttö on suositeltavaa monin paikoin sielläkin missä vesi luokitellaan juomakelpoiseksi. Se saattaa silti sisältää suurehkoja määriä raskasmetalleja, kalkkia, mikromuovia, lääkejäämiä ja joskus jopa bakteereja. Kuten yllä kerroin, on veden suodattamiseen tarjolla monenlaisia ratkaisuja, joista jokainen löytää varmasti omansa. Suodattimia myy esimerkiksi Pumppulohja Oy Ab.

• tag: • 312 sanat

minusta

Mikä kaikki on teollisuutta? Lähestulkoon kaikki käyttämämme esineet ovat jonkin teollisuuden alan tuote. Myös syömämme ruoka tulee suureksi osaksi elintarviketeollisuudesta. Emme kuitenkaan usein pysähdy miettimään mitä tämä tarkoittaa. Miten eri teollisuuden alat toimivat? Kuka niillä työskentelee? Ja miten ne ovat kehittyneet aikojen saatossa? Liity blogini matkaan niin saat vastauksia näihin ja moniin muihin kysymyksiin. Käsittelen teollisuutta suuremmassa mittakaavassa, mutta myös eri teollisuuden alojen näkökulmasta. Saatan kirjoittaa yhtenä päivänä elintarviketeollisuudesta ja toisena metalliteollisuudesta. Suuri osa teollisuuden aloista ei toimi erillisenä yksikkönä vaan käyttämiemme tuotteiden ja esineiden valmistukseen tarvitaan monia eri teollisuudenaloja. Mielestäni tämä aihe on hyvin mielenkiintoinen ja koskettaa meitä kaikkia. Niinpä uskon, että kuka tahansa voi hyötyä teksteistäni.

Haku